Vissza a kezdőlapra »

A szabályzat elkészítése - annak hosszától függően - akár néhány percig is eltarthat.

Ha számlarendet tölt le, akár 2-3 perc is lehet a várakozási idő!

Kérjük várjon amíg a szabályzat elkészül, majd pedig kattintson a "Bezár" gombra.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül az előfizetés?

Az első évi előfizetési és rendszerbelépési díj 31 800 Ft + Áfa.
Ezt követően a frissítési és rendszerhasználati díj 10 600 Ft + Áfa évente.

Ha nincs minden szabályzatra szüksége, akkor keresse fel a www.shop.egzatik.hu weboldalt.

Mit tartalmaz az előfizetési díj?

Az előfizetési díj tartalmazza az összes szabályzatminta letölthetőségét és felhasználhatóságát, valamint a szabályzat adaptáló program használatát, amellyel tetszőleges számú cég kötelező számviteli szabályzatcsomagját tudja elkészíteni.

Hogyan tudok fizetni és mikor kapom meg a szabályzatokat?

Az előfizetési díjat bankkártyával, vagy banki átutalással tudja kifizetni.
Ha bankkártyával fizet, akkor a sikeres fizetést követően azonnal tud szabályzatmintákat letölteni és cégre adaptált kötelező számviteli szabályzat-csomagot készíteni.
Ha átutalással fizet, akkor a bankszámlánkon történő jóváírást követően állítjuk be a hozzáférését. Ez néhány napot is igénybe vehet.

Miért éri meg bankkártyával fizetni?

  1. Sokkal egyszerűbb lebonyolítani egy bankkártyás fizetést, mint megcsinálni az átutalást. Ráadásul átutalásnál Önnek van bankköltsége, míg a bankkártyás fizetésnél Önnek nincsen, csak nekünk.

  2. Biztonságosan használható, hiszen az adatait senki sem fogja tudni megszerezni. A fizetés nem a mi oldalunkon történik, hanem az OTP Bank felületén. Ők bonyolítják le az online bankkártyás tranzakcióinkat. Így hozzánk semmilyen személyes adat nem jut el a bankkártyájával kapcsolatban.

  3. Kényelmes, mert nem kell bajlódnia az évenkénti előfizetéssel. A bankkártyás fizetéskor Ön hozzájárul ahhoz, hogy automatikusan meghosszabbításra kerüljön az előfizetése minden év elején, a kedvezményes áron. Ez technikailag úgy valósul meg, hogy az Ön megrendeléskor adott felhatalmazása alapján a bank automatikusan beszedi az éves előfizetési díjat.

  4. Természetesen a saját fiókjában bármikor kikapcsolhatja az automatikus megújítást (bankkártya terhelést). Ekkor viszont Önnek kell a következő évben kezdeményezni a bankkártyás fizetést. Nem kényelmesebb az, hogy nem kell figyelnie az évenkénti előfizetésre?

  5. A fizetésre nemcsak céges, hanem magán kártyát is lehet használni. Ugyanúgy lehet kezelni, mint egy készpénzes fizetést, mint amikor a cégnek készpénzért vásárol valamit. A bizonylat alapján pedig a pénztárból kifizetik a magánszemélynek.

  6. Az a világ, amerre megyünk, az a jövőről szól. Gondolja csak végig, mit szeretne? Előre nézni, vagy hátra lépni mindig kettőt? Ha inkább előre, akkor a bankkártyás fizetés nem lehet akadály!

A számlát hogyan kapom meg?

Az előfizetési díjról szóló számlát e-mail-ben küldjük el Önnek, amit nyomtasson ki (távnyomtatásos számla).

Hogyan tudom felmondani az előfizetést?

Az ÁSZF-ben foglaltak szerint a szolgáltatásunk határozatlan idejű, amit külön indoklás nélkül felmondhat a következő előfizetési évre vonatkozóan. A következő évi előfizetési díj meg nem fizetése is felmondásnak minősül. Felmondás hiányában a következő évi előfizetési díj automatikusan beszedésre kerül azoknál, akik bankkártyával fizettek és az automatikus előfizetés-megújítás be van kapcsolva.

Mit jelent az, hogy garanciát vállalnak a szabályzatok helyességéért?

Ha az általunk készített szabályzatmintákat, vagy az online szabályzatkészítőt használják, akkor úgynevezett „100%-os bírság-garanciát” vállalunk azért, hogy a szabályzatmintáink és az online alkalmazással készített szabályzatok minden törvényi előírásnak megfelelő tartalmúak és az adott időszakra vonatkoznak. Ha ilyen indokkal Önt megbírságolják, akkor a bírságot mi fizetjük Ön helyett.

Értelemszerűen a szabályzatban foglaltak be nem tartása miatti bírság nem tartozik ide, mint ahogy az sem, ha a mintáinkban találhatókkal ellentétes saját megoldásokat írnak le a szabályzatban, vagy fontos, kötelező előírásokat azokból elhagynak.

Mikor kell fizetni a következő évi előfizetési díjat?

Akik az élő előfizetésüket március 31-ig nem hosszabbítják meg, azoknak töröljük a felhasználói fiókját. Ezt követően mint új előfizetők tudják igénybe venni a szolgáltatásunkat, teljes áron.

Miért jó az nekem, ha folyamatosan előfizetek a szolgáltatásukra?

Egyrészt, mert a szabályzatok elkészítése és karbantartása folyamatos feladat. Önnek is jobb, ha tudja: minden ügyfele minden szabályzata rendben van, nem kell egy ellenőrzéskor vagy könyvvizsgálatkor kapkodva pótolni azokat. A kapott szolgáltatás hasznosságához, értékéhez képest az előfizetési díj szinte jelképes összegű.

Másrészt, ha nincs élő előfizetése, akkor nem tud hozzáférni a friss, de még a korábbi szabályzataihoz sem. Ugyanis ha a szabályzatfrissítési határidőig (március 31.) nem fizet elő a következő évre, akkor az előfizetői fiókját töröljük, mert a tárhelye fenntartásának költségét nem vállaljuk tovább.

Ha ezt követően mégis elő akar fizetni a szolgáltatásunkra, akkor a rendszerbelépési díjat újra meg kell fizetnie.

Ha nem fizetek elő a következő évre, akkor meddig tudom használni a rendszert, meddig tudom elkészíteni a szabályzatokat?

A következő év március 31-ig. Ugyanis akkor töröljük azokat a felhasználói fiókokat, amelyekre nem történt meg a tárgyévi előfizetési díj teljesítése. Utána már nem vállaljuk tovább a saját fiók (tárhely) költségeit. Tehát, ha az előfizetését nem kívánja fenntartani, akkor az elkészített szabályzatokat és szükséges szabályzatmintákat a fenti időpontig le kell töltenie a saját gépére.

Könyvelői Praktikum előfizetőként milyen kedvezményt kapok?

Mi történik, ha a Saját fiókomban (Előfizetési adataim) kikapcsolom az automatikus megújítást?

Ebben az esetben törlődik az a token, amelyet a banktól kaptunk és amellyel a következő évi előfizetési díj beszedését tudjuk kezdeményezni a banknál. Az Ön bankkártyájának adatait mi nem tudjuk, csak a bank által megadott tokennel tudjuk igazolni, hogy Ön már vásárolt nálunk és hozzájárult a díjbeszedéshez.

Mivel ez a token ilyenkor fizikailag törlődik, a funkciót nem tudjuk később - még a felhasználó kérésére sem - visszaállítani. Ebben az esetben Önnek a következő évi előfizetési díjat újra a bankkártyájával kell kifizetnie. Ekkor újra tárolódik a token és ha nem törli ki később, akkor a következő évben már működhet az automatikus díjbeszedés.

Mennyire lesznek cégre szabottak azok a szabályzatok, amelyeket a szabályzatkészítővel fogok elkészíteni?

A rövid válasz az, hogy amennyire azzá teszi.

Az adaptáláshoz az űrlapon több mint 60 féle választási lehetőségről kell döntenie, illetve a cégre vonatkozó egyedi adatokat kell beírni. A program ennek megfelelően állítja össze a cégre adaptált szabályzatot. Sok olyan dolog ami ezek alapján nem vonatkozik a cégre, bele sem kerül a szabályzatba. Például ha nincs tenyészállata, vagy befejezetlen termelése, azokról a számviteli politikában, vagy az értékelési szabályzatban már szó sem esik.

Már az űrlap kitöltésekor is van olyan lehetősége, hogy az olyan egyedi szabályokat, módszereket amelyeket nem tudott rögzíteni, azt minden szabályzat végén egy külön pontban leírhatja.

Ha még ez sem lenne Önnek megnyugtató megoldás, akkor a rendszer által összeállított szabályzatnak ne „PDF”, hanem „HTML” változatát nyissa meg. Azt másolja be egy szövegszerkesztőbe és szabadon szerkesztheti tovább az igényeinek megfelelően.

Ennél könnyebben nem tud „nagyon egyedi, nagyon spéci” szabályzatot készíteni, hiszen arra már nem kell figyelnie, hogy minden törvény által előírt szabályt tartalmazzon, mert az minden benne van. Már csak arra kell koncentrálnia, hogy kiegészítse azokkal az előírásokkal és adatokkal, amit Ön fontosnak tart.

Ki kell-e nyomtatni az elkészített szabályzatokat?

A jogszabályok csak a szabályzatok elkészítésének kötelezettségét írják elő. Szerintünk az elektronikus formában elkészített szabályzatokkal is teljesül ez a kötelezettség. A NAV rendszeresen nyomtatva és aláírva szeretné megnézni, amire semmilyen kötelező előírás nincsen. Más kérdés, hogy érdemes-e széllel szemben ...?

Mikrogazdálkodói beszámolót készítő cégnek úgy tudom, hogy nem kell szabályzatokat készíteni. Igaz?

Számviteli szabályzatokat a számviteli törvény hatálya alá tartozóknak kötelező elkészíteni. Kivételt képeznek ez alól a mikrogazdálkodói beszámolót készítők, akiknek nem kell számviteli politikát készíteniük. Viszont, ha az alkalmazott számlatükör eltér a kormányrendelet mellékletében szereplőtől, akkor számlarendet kell készíteniük. A pénzkezelés, a leltározás, a selejtezés és bizonylatolás rendjét is kell valahogy szabályozniuk. Megtehetik ezeket írásbeli belső utasításokkal is, de felmerül a kérdés, hogy minek, ha vannak erre jól kidolgozott szabályzatok. Tehát a fenti érvelésünk is alátámasztja, hogy a számviteli politikán kívüli szabályzatokat bizony célszerű elkészíteni.

Egyéni vállalkozó vagyok és szeretném rendben tudni a dolgaimat. Nekem kell szabályzatokat készítenem?

A számviteli szabályzatok elkészítésének kötelezettségét a számviteli törvény írja elő. Az egyéni vállalkozó nem tartozik a számviteli törvény hatálya alá, így rá nem vonatkozik a szabályzatkészítési kötelezettség.