A szabályzat elkészítése - annak hosszától függően - akár néhány percig is eltarthat.

Ha számlarendet tölt le, akár 2-3 perc is lehet a várakozási idő!

Kérjük várjon amíg a szabályzat elkészül, majd pedig kattintson a "Bezár" gombra.

Gyakori kérdések

1. Ki kell-e nyomtatni az elkészített szabályzatokat?

A jogszabályok csak a szabályzatok elkészítésének kötelezettségét írják elő. Szerintünk az elektronikus formában elkészített szabályzatokkal is teljesül ez a kötelezettség. A NAV rendszeresen nyomtatva és aláírva szeretné megnézni, amire semmilyen kötelező előírás nincsen. Más kérdés, hogy érdemes-e széllel szemben …?

2. Letöltöttem a kész szabályzatokat (amik egyébként nagyon profi módon vannak elkészítve) PDF formátumban. Nem kaphatnám meg szerkeszthető (WORD) formátumban is?

Az azonnali szabályzatkészítési oldalunkon elkészített szabályzatokat azért készítjük PDF-ben, hogy a formázások rendben legyenek, a nyomtatásnál ne léphessen fel semmilyen probléma, bármilyen operációs rendszer alatt olvasható, nyomtatható legyen. Az esetek döntő többségénél nincs is ennél többre szükség. Ha mégis módosításra, kiegészítésre van szüksége, akkor a utólag is lehetősége van az adatok módosítására. A másik lehetőség az, hogy a már kinyomtatott szabályzat megfelelő pontjára hivatkozva csatoljon egy Ön által megírt pótlapot a szabályzathoz.
Az automatizált folyamat következménye az is, hogy így lényegesen olcsóbban kaphat cégre adaptált szabályzatot.
Ha Ön akarja összeállítani a saját szabályzatát, akkor – gyakorlatilag ugyanilyen áron – WORD formátumú szabályzatmintát is vásárolhat tőlünk, amit szabadon szerkeszthet.
Emellett az eddigi gyakorlat szerint – manuálisan - elkészített adaptált szabályzatcsomagot is rendelhet tőlünk, szerkeszthető formában, de annak az ára nem változott.

3. Az évenkénti frissítéseket hogyan és mennyiért fogom megkapni?

Ha már van egy, ezzel a rendszerrel elkészített szabályzatcsomagja, akkor a következő évre vagy (a folyamatot meg nem szakítva) a következő évekre két formában kérheti a frissítéséket:
1. Kiegészítő pótlapok formájában, amelyeket a megváltozott szabályzatokhoz kell hozzáfűzni. (6990 Ft+Áfa/év)
2. Egységes szerkezetben újra elkészítve és letöltve (9982 Ft+Áfa/év)
Az éves frissítési díjat egy évben csak egyszer kell megfizetni, függetlenül a frissítések számától. A frissítésekről mindig küldünk emailban értesítést.

4. Tudom-e módosítani az elkészített szabályzatokat?

A munkát félbehagyhatja, bármikor folytathatja, visszatérhet egy korábban már elkészített szabályzat módosításához. A szabályzatok tartalmát később is (a fizetést és letöltést követően is) módosíthatja, és újra letöltheti a módosított szabályzatokat.

5. Könyvelőirodám van és regisztráltam a weboldalukon. Szeretném minden ügyfelemnek elkészíteni a kötelező számviteli szabályzatát. Megrendelhetem úgy, hogy az én vállalkozásom fizeti ki a szabályzatokat, vagy az ügyfeleimnek kell egyenként kifizetni?

A számlázási cím lehet más mint a cég címe (akinek a szabályzat készül). Tehát a számla készülhet az ügyfelének de Önnek is. Ha Ön legalább három cég szabályzatait készíti el, akkor Önnek 30% közvetítői jutalékot fizetünk. Erről részletesebb információkat a saját adatainál talál, ha bejelöli, hogy közvetítő szeretne lenni.

6. Mikrogazdálkodói beszámolót készítő cégnek úgy tudom, hogy nem kell szabályzatokat készíteni. Igaz?

Számviteli szabályzatokat a számviteli törvény hatálya alá tartozóknak kötelező elkészíteni.
Kivételt képeznek ez alól a mikrogazdálkodói beszámolót készítők, akiknek nem kell számviteli politikát készíteniük. Viszont, ha az alkalmazott számlatükör eltér a kormányrendelet mellékletében szereplőtől, akkor számlarendet kell készíteniük. A pénzkezelés, a leltározás, a selejtezés és bizonylatolás rendjét is kell valahogy szabályozniuk. Megtehetik ezeket írásbeli belső utasításokkal is, de felmerül a kérdés, hogy minek, ha vannak erre jól kidolgozott szabályzatok. Tehát a fenti érvelésünk is alátámasztja, hogy a számviteli politikán kívüli szabályzatokat bizony célszerű elkészíteni.

7. Egyéni vállalkozó vagyok és szeretném rendben tudni a dolgaimat. Nekem kell szabályzatokat készítenem?

A számviteli szabályzatok elkészítésének kötelezettségét a számviteli törvény írja elő. Az egyéni vállalkozó nem tartozik a számviteli törvény hatálya alá, így rá nem vonatkozik a szabályzatkészítési kötelezettség.

8. Elkezdtem kitölteni a szabályzatkészítéshez szükséges adatlapokat, de közben más dolgom akadt. Hogyan tudom lementeni az eddig beírt adatokat?

Kattintson az adatlap alján található nagy gombra. Így a beírt adatok mentésre kerülnek és elkészül egy félig kész szabályzat. Amikor folytatni akarja a munkát, nyissa ki az adott céghez tartozó fizetésre váró szabályzatok listáját és ott megtalálja a félig elkészített szabályzatát. Kattintson a "Módosítás" gombra és máris onnan folytathatja a munkát, ahol előzőleg abbahagyta.

9. Elkészítettem a szabályzatot, de szeretném még kiegészíteni olyan információkkal, amiket az adatlapon nem láttam. Hogyan tudom ezt megtenni?

Az elkészített és kifizetett szabályzatait Ön bármikor tudja utólag is módosítani. Az űrlap utolsó pontjában egyedi szabályozásokat is be tud építeni, majd pedig az újra összeállított szabályzatot le tudja tölteni a weboldalunkról.

10. Szeretném megkérdezni, hogy a korábban vásárolt szabályzataimat le tudom-e tölteni a honlapjukról?

Csak az új (adaptálási) felületen elkészített cégre adaptált szabályzatokat tudja a saját fiókjából letölteni. A korábbi években elkészített szabályzatai is archiválva vannak nálunk, azt kérésre emailben el tudjuk küldeni.