A szabályzat elkészítése - annak hosszától függően - akár néhány percig is eltarthat.

Ha számlarendet tölt le, akár 2-3 perc is lehet a várakozási idő!

Kérjük várjon amíg a szabályzat elkészül, majd pedig kattintson a "Bezár" gombra.

Munkába járás és hazautazás elszámolása

« Vissza

Figyelem!

A letöltéshez be kell jelentkeznie!

Ha Ön már regisztrált felhasználónk, akkor lépjen be itt.
Ha még nem regisztrált, akkor regisztráljon itt.

A nyomtatvány kitöltésével elszámolható a munkábajárás vagy hazautazás költségtérítése, ha az utazás nem közösségi közlekedési eszközökkel történik, vagy nem áll rendelkezésre arról a munkaadó nevére kiállított számla.

A munkába járással kapcsolatban a munkáltató köteles a munkavállalójának megtéríteni a helyközi (távolsági) napi munkába járással kapcsolatos utazási költséget és a hazautazás költségét a tartózkodási helyről a lakóhelyre, legfeljebb hetente egyszer, (az általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás esetén legfeljebb havonta négyszer).

A munkavállaló nem köteles a tömegközlekedést igénybe venni, dönthet úgy is, hogy - lakhelyéről vagy tartózkodási helyéről, nyilatkozatától függően - saját gépjárművel (illetve bármely más módon) jut be munkahelyére. Ebben az esetben 15 Ft/km összeget fizethet adómentesen a munkáltató. Amennyiben ennél többet térít, úgy az adóköteles lesz. A munkavállalónak nyilatkoznia kell lakhelyéről és tartózkodási helyéről és arról, hogy a munkába járás a lakhelyéről, vagy tartózkodási helyéről történik-e.

A hazautazás költségének megtérítése.
A tartózkodási helyről - a munkavégzés rendjétől függően - legfeljebb hetente egyszer, (az általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás esetén legfeljebb havonta négyszer) amikor a munkavállaló lakóhelyére utazik. Kifizethető az oda- és visszaút mértékéig. (Lakóhely: Magyarország, vagy EGT állam területén lévő lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló él, illetve, amelyben életvitelszerűen lakik. Tartózkodási hely: Magyarország, vagy EGT állam területén lévő lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló - lakhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - munkavégzési célból ideiglenesen tartózkodik.) Ennek a költségtérítésnek van egy felső határa, amely 2017-ben 35340 Ft.